farsang_index

Farsang a Telki Holdban

Az idei évben is megtartottuk a Telki Hold Otthon farsangi mulatságát. A vidám délutánra a lakóink csapatokba rendeződtek. Minden csapat egy színt kapott, és a színével összhangban egy kis műsorral, előadással készült. A zsűri tagjai, Andrea, Ágota doktornő, Ambrus Éva néni, Olga néni, és Bandi bácsi értékelték a csapatok teljesítményét, és osztották ki a díjakat. De ne szaladjunk ennyire előre ….

A délután közös ráhangolódással és énekléssel, nótázással kezdődött. Ila néni zongorakísérete színesítette a dalolást, amitől mindenkinek igazán jó kedve támadt. Ezt követően kezdődtek a műsorszámok.

A zöld csapat, Kapitány-Polyák Zsuzsa kolléganőnk vezetésével igazán különleges produkcióval készült. Lakónk unokája külön erre az alkalomra írt egy kis versikét, amely így hangzott:

„Zöld vagyok, mint a levelibéka,
Zöld, mint az erdő mélyén puha moha,
Zöldként én vagyok, vajon hiszed-e,
Kéknek és sárgának a gyereke.”

A zöld csapatnak még egy kis versike volt a tarsolyában, amelyet felváltva mondtak el a csapat tagjai:

„Zöld a levél, zöld a béka
Kosaramban zöld az alma.
Zöld erdőben zöld a vadász,
Telkiben meg zöld a postás.
Kiskertemben zöld uborka
Zöld üvegben jó kadarka.
Ha elfogyott már sok kadarka,
Nagy a jókedv, szól a nóta!”

A műsor lezárásaként felcsendült a „Zöldre van a, zöldre van a rácsos kapu festve…” Az éneklésbe itt már mindenki becsatlakozott.

Következett a sárga csapat, Lénárt Judit vezetésével. Ekkor csendült fel a mindenki által ismert Kacsatánc zenéje, amelyre a sárga csapat, nevükhöz hűen, ülve/állva ropta a kacsatáncot!

fooldal

A piros csapattal megint csak kirúghattuk a ház oldalát. Újabb közös nótázás, dalolás következett, Karakai Móni vezetésével. A piros csapat a farsangra hangoló versekkel készült, melyet lakóink szavaltak el, egymásnak adva a mikrofont.

A kék csapat nem csak műsorral, hanem jelmezzel is készült. A „törpék” csapata a mindenki által ismert „Hupikék törpikék” dallal nyitotta meg produkcióját, amelyet egy, a Kék Duna keringő dallamaira előadott fátyoltánc követett. A csapatot Balog Andrea vezette. Bemutatkozásuk pedig mindenkit megnevettetett, amikor elmondták nekünk, hogy a csapat tagjai mely törpék nevét vették fel. Ez igazán találóra sikerült.

farsang2

A fehér csapat a „Fehér sziklák”című dalra mutatott be egy kis előadást. Baltási Klári nagyszerű ötletét feldolgozva sirályok repkedtek a Telki Hold Otthonban. Amikor pedig a dalnak az a része következett, hogy „ mellettem állt egy gyönyörű lány, tudtam most valaminek történni kell” a csapat egyetlen férfi tagja egy hatalmas szívvel köszöntötte a kiválasztott hölgyet.

3


A lila csapat utolsóként „lépett színpadra”. Ők az „Amerikából jöttem” játék mintájára mutogattak, meséltek el foglalkozást, fogalmakat Erdélyi Anikó vezetésével.

4


A zsűri az előadások után visszavonult. A döntésüket nehezen, de meghozták. Harmadik díjat kapott a fehér, másodikat a piros csapat. A vetélkedőt a zöldek nyerték. A díjazottak jutalma az volt, hogy elsőként választhattak a csodásabbnál csodásabb álarcok közül, melyet szintén lakóink készítettek a kézműves foglalkozáson.

5


A délutánt farsangi fánkkal és rengeteg emlékkel zártuk. Köszönjük szépen Varjú Olgának a szervezést, a fantasztikus ötletet, a sok álarcot, és azt, hogy egyáltalán ez a délután létrejöhetett!

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu