20200520koronavirus-semmelweis-egyetem-onjaro-robot

Fertőtlenítés a Telki Hold Otthonban

A koronavírus megjelenése és gyors terjedése arra késztetett mindenkit a világon, hogy óriási hangsúlyt fektessen a fertőtlenítésre. Különösen fontos ez a tényező azokon a helyeken, ahol többen élünk együtt, így a nyugdíjas házakban is. A kijárási korlátozásokat feloldották, az élet újraindult, de még mindig nem látjuk azt, hogy valójában mivel kell szembenéznünk. Ebben a helyzetben különösen fontos az, hogy még jobban vigyázzunk Önökre, vigyázzunk magunkra.

Nemsokára egy érdekes, új eszközzel találkozhatnak majd a Telki Hold Otthonban. Egy fertőtlenítő robotot szereztünk be, amely UVC fénnyel fertőtlenít. Az UVC fény klinikailag bizonyítottan inaktiválja a vírusok és baktériumok 99,99%-át, köztük a koronavírust is. Ilyen eszközt Magyarországon egyelőre a Semmelweis Egyetemen használnak, a Telki Hold Otthon lesz a második hely, ahol bevetésre kerül. A korszerű fejlesztés a leghatékonyabb eszköze jelenleg a fertőtlenítésnek.

A robot önjáró, kiválóan alkalmas a nagy terek fertőtlenítésére is, és nagyon könnyen beilleszthető a napi takarításba. Nem csak a padlót fertőtleníti, hanem az útjába kerülő tárgyakat is. Az UV fény rövid idejű használata sem a növényekben, sem pedig a tárgyakban nem tesz kárt. Ráadásul semmilyen káros anyagot nem hagy maga után, így a helyiségek a fertőtlenítést követően rögtön használatba vehetők.

“Az UVD Robot új korszakot nyit a fertőtlenítésben, mivel egyedülálló önjáró tulajdonságának, illetve beépített UV-C germicid lámpáinak köszönhetően gyorsan és hatékonyan sterilizál akár nagy belső tereket is, melyek napi szintű fertőtlenítése más technológiákkal eddig szinte lehetetlen volt, vagy túl hosszú ideig tartott. Az UVD Robot automatizált működése minden fertőtlenítés során garantálja a tökéletes minőséget, egyúttal minimalizálja a kezelő személyzet megfertőződésének kockázatát. Ez a legkorszerűbb technológiát alkalmazó önjáró robot nemcsak napi szinten tesz végrehajthatóvá bármilyen bonyolult fertőtlenítési feladatot, hanem akár nap közben is bevethető. Egy átlagos szobát 8-10 perc alatt tökéletesen fertőtlenít, így akár egy irodai tárgyaló minden megbeszélés utáni fertőtlenítésére, vagy például egy szállodai szoba vendégek utáni azonnali önjáró, automatikus fertőtlenítésére is képes. ” – nyilatkozta Horváth Zoltán az Európai Tudásközpont Kft. ügyvezető igazgatója. (Forrás: https://www.euroknows.com/post/az-els%C5%91-uvd-robot-magyarorsz%C3%A1gon?lang=hu)

A robotot Dániában fejlesztették ki, és bízunk benne, hogy hamarosan megérkezik hozzánk is.

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu