Köszöntő

Otthonunk megalapításánál az a cél vezérelt bennünket, hogy segíteni tudjuk az idős embereket abban, hogy aktív életszakaszuk után is, koruk ellenére tartalmas életet élhessenek, megakadályozva a gyakori időskori elszigetelődést, elmagányosodást. Ehhez nyújtunk minőségi otthont, minőségi szolgáltatásokkal, ahol hétköznapjaikat biztonságban, szeretetben élhetik, és megfelelő gondoskodásban részesülnek. További célunk, hogy a nálunk élő idősek hozzátartozói – akikkel mi is közeli kapcsolatot tartunk – biztonságban tudhassák szeretteiket. Céljaink elérése érdekében megalapítottuk a Méltó Életért Alapítványt, amely keretein belül hozzásegíthetjük a rászoruló időseket ahhoz, hogy életük alkonyát a Telki Hold Otthon kényelmében és biztonságában tölthessék.

Intézményünk Telkiben, Budapesttől mindössze 15 km távolságban fekszik, csendes barátságos környezetben. Választható apartmanjaink felújítottak, korszerűek és minden igényt kielégítők. Az elhelyezés történhet 1 fő számára kialakított 22 m2-es szobában, amelyek erkély nélküli, illetve 2 vagy több szobás, egyedi igények figyelembe vételével kialakított apartmanban, amely mérete 35-90 m2 között változhat. Szobáink csodás kilátást biztosítanak a Budai-hegyekre, vagy az Otthonhoz tartozó gondozott, parkosított kertre. A szobák és apartmanok berendezettek, de berendezésük történhet saját bútorral is. Minden esetben biztosítunk televíziót, hűtőszekrényt és beépített szekrényt.

Céljainknak megfelelően és intézményünk adottságait kihasználva többféle ellátási formával állunk az érdeklődők rendelkezésére.

Szeretettel várjuk azokat az aktív nyugdíjasokat, akik szeretnék élvezni a társasági életet és változatos programjainkat.

Otthont találnak nálunk azon idősek is, akik már egyáltalán nem, vagy csak részben tudnak gondoskodni magukról. Segítségükre leszünk az érintett családoknak abban, hogy idős hozzátartozójuk a legmegfelelőbb ellátásban részesüljön.

Átmeneti gondozást biztosítunk azoknak, akik időlegesen nem tudnak önmagukról gondoskodni valami miatt (betegség, műtét). Amíg újra önellátásra alkalmassá válnak szakértő kezekben, biztonságban és nyugalomban gyógyulhatnak.

Panziószolgáltatásunk napi díj ellenében biztosít elhelyezési lehetőséget azoknak, akik valamilyen okból ideiglenes gondozásra szorulnak.

A Telki Hold Otthonban a hospice szellemisége kíséri a búcsúzás előtt álló idős embert. Ugyanakkor az életben lévő idős lakótársakra és az elhunyt családjára is fokozott figyelmet fordítunk, támogatva őket a gyász feldolgozásában.

Intézményünk nyitva áll a hozzátartozók előtt. Szakértőink, így mentálhigiénés kollégánk és intézményi pszichológusunk folyamatos segítségére mind a lakók, mind családtagjaik számíthatnak.

Intézményünk lakóinak kényelméről számos plusz szolgáltatás gondoskodik.

Otthonunkban házias ételeket kínáló étterem működik, ahol lakóink napi háromszori étkezés során két menüsorból választhatnak. A főétkezések között gyümölcsöt, aprósüteményt és teát fogyaszthatnak lakóink. Természetesen lehetőség van egyedi, orvos vagy dietetikus által javasolt diétás ételek elkészítésére is. Az étterem mellett működő kávézóban friss kávéval, süteménnyel várjuk lakóinkat és a külsős vendégeket is.

Otthonunkban az intézményi orvosi ellátás biztosított. Fogadjuk a speciális ellátást igénylő lakókat is. Háttérintézményünk a MEDCITY Egészségközpont, ahol térítés ellenében számos szakrendelés és szolgáltatás igénybe vehető. A szakrendelések soron kívül igényelhetőek, munkatársaink az időpontegyeztetéstől a szállításig lakóink rendelkezésére állnak.

Lakóink számára változatos programok és foglalkozások állnak rendelkezésre. Kollégáink gondoskodnak arról, hogy az idősek napjai tartalmasan teljenek el. Minden nap mentálhigiénés foglalkozás keretében kerülnek elő a fejlesztő játékok, társasjátékok, előadásokat, filmvetítéseket tartunk. Lakóink heti rendszerességgel csoportos vagy egyéni gyógytornán vesznek részt és nagy sétákat teszünk az Otthon körüli parkosított kertben.

További információval forduljon bizalommal hozzánk. Készséggel állunk rendelkezésére telefonon, e-mailen és személyesen is.

Várjuk szeretettel a Telki Hold Otthonban.